• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
خانه دسته‌بندی نشده

شلمچه و کربلای 5

  • کد خبر : 379
  • ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۵:۴۹

کانون سبحان کوهدشت/حتی کسانی که شناختی اجمالی از دفاع هشت ساله دارند می دانند که این عملیات از حساس ترین عملیات بود و نیروهای لرستان هم نقشی محوری در آن داشتند و این در حالی بود که شهرهای لرستان بویژه کوهدشت زیر بمباران هواپیماهای عراقی بود […] شلمچه و کربلای 5 در ایام عملیات پیروزمند […]

کانون سبحان کوهدشت/حتی کسانی که شناختی اجمالی از دفاع هشت ساله دارند می دانند که این عملیات از حساس ترین عملیات بود و نیروهای لرستان هم نقشی محوری در آن داشتند و این در حالی بود که شهرهای لرستان بویژه کوهدشت زیر بمباران هواپیماهای عراقی بود […]

شلمچه و کربلای 5

در ایام عملیات پیروزمند کربلای 5 یاد همه افتخار آفرینان خصوصاً شهیدان آن عملیات را گرامی می دارم .

حتی کسانی که شناختی اجمالی از دفاع هشت ساله دارند می دانند که این عملیات از حساس ترین عملیات بود و نیروهای لرستان هم نقشی محوری در آن داشتند و این در حالی بود که شهرهای لرستان بویژه کوهدشت زیر بمباران هواپیماهای عراقی بود اما دراین شرائط ، دلاور مردان لشکر 57 حضرت ابوالفضل علیه السلام  با رشادت و فداکاری های مثال زدنی خود برگ زرین دیگری را در دفتر افتخارات دفاع مقدس به ثبت رساندند .

سردار دکتر حسین علایی  از فرماندهان سرافراز سپاه ، در بیان نقش این لشکر در آن عملیات می گوید :

شكسته شدن خط اول ارتش عراق در پنج ضلعي، استفاده از مسير باز شده توسط لشكر57 ابوالفضل(ع) را در دستور كار رزمندگان اسلام قرار داد.اين لشكر، توانست در منطقه آبگرفتگي پنج ضلعي در شمال شلمچه، نيروهاي خود را به جاي حمله از شرق به غرب، كه شكل آرايش نظامي خود دشمن بود از شمال به جنوب حركت داده يعني برخلاف جهت مواضع و خطوط دفاعي ارتش بعثي حركت كرده و از منطقه آبگرفتگي به سمت شلمچه پيشروي نموده و دژ مرزي را تصرف نمايد.

اين تاكتيك لشكر57 ابوالفضل(ع) توانست پاشنه آشيل دشمن را در جبهه شلمچه كشف نمايد. در آن منطقه عراق داراي دژي بود كه به صورت شمالي – جنوبي امتداد داشت. اين دژ به موازات و در امتداد خطوط مرزي احداث شده بود.

زمان احداث اين دژ به قبل از سال 1357 هجري شمسي باز مي‌گشت كه عراق آن را در قالب استحكامات هلالي شكل براي مقابله با هرگونه تعرض احتمالي ساخته بود. وضعيت اين دژ، موجب استفاده از آن با ابتكاري تازه در تاكتيك عمليات كربلاي 5 گرديد.

ایشان در معرفی این لشکر هم آورده است :

اين لشكر به فرماندهي سردار  نوري متشكل از نيروهاي استان لرستان، يگاني عملياتي براي جنگ در مناطق كوهستاني بود و براي تصرف ارتفاعات صعب العبور سازماندهي شده و متخصص عمليات ويژه در ارتفاعات بود.


در اینجا اسامی شهدای گرانقدر شهرمان که در طول چهل و پنج روز آن عملیات به فیض شهادت نائل آمدند را با ذکر تاریخ شهادت می آورم تا بدانیم ما مدیون چه کسانی هستیم :

1- محمدمراد  گراوند – 22 دی

2- عزيزعلي  محمدي – 23 دی

3- عيسي   سبزعلي   24 دی

4- ابراهیم تقی زاده – 24 دی

5- عيسي   سالاري – 24 دی

6- اسد مراد  بالنگ – 27 دی

7- فيروز      سرتيپ نيا – 28 دی

8- حجت اله سرتيپ نيا – 28 دی

9- نورمحمد محمدزاده – 29 دی

10- مراد  مددي راد – 29 دی

11- روح الله طرهانی – 29 دی

12- حاج محمد آزادبخت – 1 بهمن

13- محمد علیم (شهرام ) عباسی – 1 بهمن

14-علي رحم  مؤمني – 1 بهمن

15- علي محمد  کوشکي – 6 بهمن

16- علی مروت امرایی – 6 بهمن

17- غلامعباس ضرونی – 6 بهمن

18-علی مروت طرهانی – 6 بهمن

19- یحیی پور مظاهری – 19 بهمن

20- اسفندیار پادروند – 2 اسفند

21- تيمور سوري – 3 اسفند

در این ایام که عازم سفر زیارتی عمره هستم ،همچون سال های قبل اسامی تمامی شهدای شهرمان را به همراه دارم تا در نقطه نقطه سرزمین وحی به یادشان باشم .نائب الزیارة و دعاگوی همه دوستان نیز خواهم بود خصوصاً بزرگوارانی که در راستای احیاء نام و اندیشه شهیدان تلاش می نمایند . 

منبع: یادنیکان/حجت الاسلام هادی قبادی

 

 

لینک کوتاه : https://www.kanoonsobhan.ir/?p=379

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.