گروه : اخبار مهم » بین الملل » سیاسی
ساعت : ۱:۰۳
شناسه : 23664
تاریخ : ۲۷ دی ۱۳۹۴
تحریم‌های ظالمانه علیه ایران لغو شد./متن بیانیه مشترک ظریف و موگرینی تحریم‌های ظالمانه علیه ایران لغو شد./متن بیانیه مشترک ظریف و موگرینی

به گزارش «کانون سبحان»؛ یک مقام اروپایی به خبرگزرای فرانسه گفت که اتحادیه اروپا تحریمها علیه ایران را لغو کرده است. مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اواخر شنبه به وقت وین گزارش خود درباره اجرای تعهدات ایران را منتشر کرد و گفت که تهران همه گامهای لازم برای اجرای برجام را برداشته است. […]

13931118000666_PhotoAبه گزارش «کانون سبحان»؛ یک مقام اروپایی به خبرگزرای فرانسه گفت که اتحادیه اروپا تحریمها علیه ایران را لغو کرده است.

مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اواخر شنبه به وقت وین گزارش خود درباره اجرای تعهدات ایران را منتشر کرد و گفت که تهران همه گامهای لازم برای اجرای برجام را برداشته است.

همزمان جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز از لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران خبر داد.

در بیانیه کری با تاکید بر اینکه ایران تعهدات خود در برنامه جامع اقدام مشترک را اجرایی کرده، آمده است: «تعهدات مرتبط با هسته‌ای ایالات متحده که در بندهای 17.1 تا 17.5 ضمیمه 5 برجام آمده‌اند، اکنون اجرایی هستند.»

باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا شب گذشته اختیارات خود برای توقف اجرای تحریم‌های هسته‌ای کنگره علیه ایران را به کری تفویض کرده بود.

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران لحظاتی پیش در وی متن بیانیه مشترک برای اجرای برجام را قرائت کردند.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است.

امروز، ما به روز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رسیدیم. از زمان روز تصویب، ما مجدانه تلاش کردیم و تعهد مشترک و اراده جمعی خود را به نمایش گذاشتیم تا سرانجام موجبات اجرای برجام را فراهم کنیم. امروز، شش ماه پس از نهایی شدن آن توافق تاریخی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کرد که ایران تعهدات هسته‌ای ذیربط خود تحت برجام را اجرا کرده است.

از آنجا که ایران به تعهدات خود عمل کرده است، امروز تحریم‌های مالی و اقتصادی ملی و چندجانبه مربوط به برنامه هسته‌ای ایران منطبق با برجام برداشته شد. اتحادیه اروپایی، کشورهای 1+5، مرکب از جمهوری خلق چین، جمهوری فرانسه، جمهوری فدرال آلمان، فدراسیون روسیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا و ایران همچنین در زمینه استفاده‌های صلح آمیز از انرژی هسته‌ای، در چارچوب برجام، همکاری خواهند کرد.

تحریم‌های سازمان ملل مربوط به برنامه هسته ای ایران برداشته شد. قطعنامه 2231 (2015) شورای امنیت که برجام را مورد تأیید قرار داد، از این پس در کنار پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی)، تنها چارچوب حقوقی مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران خواهد بود، و کلیه مفاد قطعنامه های 1696 (2006)، 1737 (2007)،  1747 (2007)، 1803 (2008)، 1835 (2008)، 1929 (2010) و 2224 (2015) خاتمه می یابند.

اتحادیه اروپایی تأیید کرده است که چارچوب‌های قانونی لازم برای برداشتن تحریم های مالی و اقتصادی اتحادیه درباره برنامه هسته ای ایران اجرایی شد. ایالات متحده اعمال تحریم های مصوب مرتبط با برنامه هسته ای ایران را امروز متوقف می‌کند که همچنین شامل لغو فرمان‌های اجرایی مربوطه و صدور مجوز برخی فعالیت‌ها، آنگونه که در برجام مشخص شده است، می باشد. اتحادیه اروپایی و ایالات متحده آیین نامه های مربوطه در خصوص جزئیات تحریم هایی که برداشته می شوند را صادر و از این طریق مشارکت بین المللی در پیشرفت اقتصادی ایران را تسهیل کردند.

به گزارش فارس، در ادامه این بیانیه آمده است: همانگونه که مقرر شده است، ما به مراقبت و نظارت بر اجرای کامل و موثر برجام از طریق کمیسیون مشترک، مرکب از 1+5 و ایران که توسط نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور روابط خارجی و سیاست امنیتی هماهنگ می گردد، دقیقا همانگونه که در 23 تیر 1394 توافق شد، ادامه خواهیم داد. آژانس بین المللی انرژی اتمی به سهم خود، مسئولیت مراقبت و راستی آزمایی اجرای برجام و نیز تعهدات ایران به عنوان عضو معاهده منع اشاعه و موافقتنامه پادمان و اجرای موقت پروتکل الحاقی را به عهده دارد.

ما مایلیم با استفاده از این فرصت، از دولت اتریش به دلیل میزبانی، و از همه کشورهایی که از فرآیند مذاکرات حمایت و به اجرای برخی از تعهدات تحت برجام کمک کردند، تشکر نماییم. ما همچنین از تمامی شخصیت‌هایی که از سال 1382 هدایت مذاکرات را به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران و 1+5 به عهده داشته‌اند، سپاسگزاری می‌کنیم.

همه طرف‌ها باوری راسخ دارند که این توافق تاریخی، استوار و منصفانه است، خواست های همه را تأمین می کند، و اجرای مناسب آن گامی کلیدی در کمک به بهبود صلح، ثبات و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد بود.

این دستاورد به روشنی ثابت می‌کند که با اراده سیاسی، پشتکار و از طریق دیپلماسی چندجانبه، ما قادریم سخت‌ترین معضلات را حل و فصل، و راه‌حل‌های واقع بینانه‌ای که قابلیت اجرای موثر داشته باشند پیدا کنیم. این یک پیام قاطع و امیدوار کننده است که جامعه بین‌المللی می‌بایست در تلاش‌هایمان برای ساختن جهانی امن‌تر، مدنظر داشته باشد.

انتهای پیام/