گروه : عمومی » لرستان » یادداشت
ساعت : ۱:۳۴
شناسه : 50910
تاریخ : ۲۷ دی ۱۳۹۶
مردم سالاری دینی و دفاع ملت از منافع و حقوق خود مردم سالاری دینی و دفاع ملت از منافع و حقوق خود

سرویس یادداشت و مقاله «کانون سبحان» / مجتبی فرهادی: بسم الله الرحمن الرحیم مردم سالاری دینی هم توسط امام خمینی(ره) و هم توسط رهبر انقلاب مورد تایید قرار گرفته است. امام خمینی(ره) می‌فرمایند:«ما تابع آراى ملت هستیم. ملت ما هر طور رأى داد ما هم از آنها تبعیت مى‏کنیم. ما حق نداریم. خداى تبارک و […]

سرویس یادداشت و مقاله «کانون سبحان» / مجتبی فرهادی:

بسم الله الرحمن الرحیم

مردم سالاری دینی هم توسط امام خمینی(ره) و هم توسط رهبر انقلاب مورد تایید قرار گرفته است.

امام خمینی(ره) می‌فرمایند:«ما تابع آراى ملت هستیم. ملت ما هر طور رأى داد ما هم از آنها تبعیت مى‏کنیم. ما حق نداریم. خداى تبارک و تعالى به ما حق نداده است، پیغمبر اسلام به ما حق نداده است که ما به ملتمان یک چیزى را تحمیل بکنیم‏.» (صحیفه امام، ج‏11، ص: 34)

و مقام معظم رهبری نیز در آخرین سخنرانی خود (1396/10/19) بیان کردند:
من مردم‌سالاری دینی را صادقانه قبول کرده‌ام، ما واقعاً قبول داریم مردم‌سالاری دینی را؛ هر کسی را که این مردم انتخاب بکنند، ما او را رئیس میدانیم، او را مسئول میدانیم، کمک به او را لازم میدانیم و وظیفه‌ی خودمان میدانیم؛ با همه‌ی دولتها این‌جور بوده، با این دولت هم همین‌جور است.
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=38675

در چنین شیوه ای از حکومت، «دولت که منتخب مردم است» اجازه دارد تا جایی که انقلاب و نظام از آرمانها منحرف نشود، سیاستها و عملکردی منطبق با خواست اکثریت مردم را دنبال کند.

برای مثال اگر اکثریت توافق با ابرقدرتهای بدعهد، عدم فیلترینگ برخی فضاهای اینترنتی، استفاده اقتصادی از سرمایه گذار خارجی به جای مقاوم سازی اقتصاد داخلی و …. را درست پنداشتند و بر آن مصر بودند، خوب است که «منتخب مردم» این گزینه ها را بیازماید.

در اینجا سوالی به ذهن انسان خطور میکند:
اگر اکثریت مردم بعد از مدتی متوجه شدند که سیاستهای فعلی دولت بر خلاف منافع و حقوق ملت است، چه باید بکنند؟

«مردم سالاری دینی» چنین ایجاب میکند که مردم در چنین مواردی:

1- ابتدا شفاف و بدور از هرگونه جنجال از «منتخب خود» بخواهند که سیاستها را تغییر دهد.
2- در صورت عدم توجه «دولت»، از «نمایندگان ملت» درخواست مداخله نمایند، چرا که طبق اصل‏ هفتاد و ششم قانون اساسی: «مجلس‏ شوری‏ اسلامی‏ حق‏ تحقیق‏ و تفحص‏ در تمام‏ امور کشور را دارد»
3- در مرحله آخر اگر «دولت و مجلس» پاسخگو نبودند آنگاه خواست خود را شفاف و روشن به رهبر انتقال دهند.

دخالت رهبر برای ایجاد تغییر، پیش از درخواست خود مردم از دولت و مجلس یا بدون درخواست روشن و صریح اکثریت مردم از رهبر، میتواند این سوءتعبیر را ایجاد کند که «رهبر مانع از اجرای سیاستهای مد نظر مردم» است.‍

لازم به ذکر است که طبق قانون و شرع، دخالت رهبر در مواردی که خطر انحراف یا انصراف نظام و انقلاب از آرمانها وجود دارد، حق و وظیفه قانونی ایشان است و نیازی به درخواست مردم ندارد، مانند «ممانعت از اجرایی شدن سند 2030 توسط رهبر انقلاب» هر چند که درخواست مردم در چنین مواردی نیز بیانگر بصیرت مردم و پشتیبانی آنها از ولی فقیه است.


مجتبی فرهادی پور
1396/10/25

https://t.me/Farhadipour_M

http://sapp.ir/farhadipour